Draga mea,

Am revenit asa cum ti-am promis cu ceilalti pasi care duc catre despartire.

Daca nu ai citit inca prima partea o gasesti aici:

http://femeiadesucces.ro/blog/12-pasi-siguri-catre-despartire-partea-i

7. Ai schimbări bruște de comportament. Suntem femei și toate schimbările care se produc în corpul și în mintea noastră ne afectează constant starea. Problemele de la serviciu, dereglările hormonale, ”acea perioadă a lunii”, toate ne fac influențează semnificativ și ne determină să fim prost dispuse și mai puțin comunicative. Însă de multe ori pare că nu ne mai putem reveni, sunt tot mai dese aceste schimbări de stare și afectează tot mai mult atmosfera din cămin. Bărbatul de lângă noi observă acest lucru și se simte nedreptățit. În fond, ce vină are el? De ce să te răzbuni pe el dacă nu e cauza problemelor tale?

Soluția: Încearcă să controlezi aceste stări și să le împiedici din a-ți influența relațiile cu cei din jurul tău. Trebuie să înțelegi că ei nu au nicio contribuție la starea ta și că, din contră, te-ar putea ajuta să treci peste acele momente, atunci când simți că nu mai faci față. Cere-le ajutorul prietenilor tăi și partenerului și încearcă să te detașezi de probleme atunci când te întorci în cămin, alături de cei dragi. Încarcă-te cu energia lor și nu lăsa grijile și nemulțumirile să preia frâiele vieții tale!

8. Lași frustrările personale să-ți influențeze relația cu partenerul. Cu toții avem lucruri care nu ne plac la noi, însă acestea trebuie corectate constant, nu amplificate și lăsate să ne afecteze viața. Ajungând să vezi numai defectele personale, nu vei putea fi niciodată fericită și vei transmite asta, inevitabil, și partenerului de viață. O femeie cu multe frustrări pe care le exteriorizează este obositoare și poate deveni chiar un inamic în calea dezvoltării personale a lui. Dacă tu nu faci nimic pentru a ieși din această capcană, de ce nu îl lași pe el să se dezvolte? Cui crezi că îi place o femeie nesigură și care își arată constant părțile rele, fără să facă nimic pentru a le face să dispară?

Soluția: Când te uiți în oglindă, încearcă să vezi lucruri care trebuie corectate, și nu părți rele în privința cărora nu poți face nimic. Cu cât te ambiționezi mai mult să devii mai bună, cu atât devii o femeie sigură pe ea și totodată seducătoare. Astfel, te poți dezvolta armonios alături de partenerul tău, care va fi încântat de transformarea ta și va prinde curaj la rândul lui!

9. Incompatibilitatea dintre parteneri. Să fim serioase? Câte dintre noi nu au crezut că au întâlnit marea iubire, fără să fi vorbit mai mult de două ori cu o persoană? Acest lucru se întâmplă atunci când ne lăsăm influențate de atracția de moment, care ne orbește și ne face să credem că am întâlnit persoana potrivită. Însă nu este întotdeauna așa. Faptul că e blond cu ochii verzi așa cum am visat mereu bărbatul ideal nu înseamnă că el este alesul! Faptul că mama îl consideră ”un băiat bun” sau că este curtat de multe femei nu înseamnă că este bun și pentru tine. Oamenii sunt diferiți și chiar dacă par a fi pe placul nostru, ajung deseori să se dovedească incompatibili cu firea noastră. De câte ori n-ai auzit de la prietenele tale cuvintele astea: ”nu știu, dar parcă ceva nu se leagă între noi”?

Soluția: Fă eforturi de a-l cunoaște pe bărbatul care te atrage înainte de a te îndrăgosti până peste cap. De asemenea, evită să asculți sfaturile celor din jur în ceea ce îl privește, căci astfel riști să fii influențată în a face o alegere care nu ți se potrivește. Fii una dintre femeile care nu realizează prea târziu că nu era el cel mult așteptat și fă-ți curaj să te îndepărtezi de el dacă se dovedește a fi așa. Nu ai nicio scuză să-ți petreci viața lângă un om care nu te face fericită!

 

10. Ești prea orgolioasă. Ți se pare că toate greșelile lui sunt de neiertat. Stai supărată pe el zile întregi și te comporți urât, făcându-l să se simtă mizerabil pentru că este vinovat. Nici nu îți trece prin gând să-l ierți ușor, pentru că știi că tu nu ai fi făcut acele lucruri. Ei bine, nu este chiar așa. Cu toții greșim, chiar atunci când ni se pare că nu e așa. Uneori facem greșelile de care îi acuzăm pe ceilalți, iar alteori îi împingem să greșească prin comportamentul nostru. Deși își conștientizează greșeala, s-ar putea să nu fie de acord cu comportamentul tău față de el și să reacționeze așa cum nu te așteptai. Cum te-ai simți dacă ai fi tu cea care a greșit, iar el nu te-ar ierta?

Soluția: Este un lucru bun să te respecți și să nu tolerezi orbește orice , însă deseori noi, femeile, exagerăm, dramatizând peste măsură o greșeală minoră. Arată-i bunăvoință și înțelegere, iar el îți va fi recunoscător și nu va mai repeta greșelile pe care le-a făcut. Va vedea în tine înțelepciune și nu slăbiciune, va înțelege că ești partenera lui, nu adversara lui. Orgoliile își au locul într-o competiție între două persoane. Voi sunteți în aceeași echipă și trebuie să luptați împreună, nu separat.

11. Nu reușești să treci peste lucrurile care te-au nemulțumit în trecut. Problemele care nu sunt discutate la timp sunt sedimentate și ard mocnit în mințile noastre. Le adunăm una câte una și ajungem la refuz, răbufnind de nemulțumire în cele mai nepotrivite momente. Dar crezi că el înțelege asta? Dacă nu le-ați discutat la timpul potrivit, crezi că va primi bine reproșurile tale adunate de-a lungul timpului? Mai mult decât atât, deseori facem greșeala să reamintim problemele deja discutate și să le reproșăm din nou la fiecare ceartă. Astfel, arătăm că nu ne-am ținut de cuvânt atunci când am spus că trecem peste ele și amplificăm tensiunile deja existente.

Soluția: Discută cu partenerul ori de câte ori simți că ceva nu este în regulă. Așa cum am subliniat și la punctele anterioare, comunicarea este baza oricărei relații. Explică-i ce te nemulțumește, ce ar trebui să facă pentru a te face fericită și ce ai tu de gând să faci. Odată lămurite aceste aspecte, depășește momentul și consideră discuția încheiată. Ai încredere că el a înțeles aceste lucruri și că nu este nevoie să i le reamintești. Învață să eviți o ceartă, nu să-i dai amploare!

12. Ești nerealistă în relația cu partenerul. Orice relație trece prin anumite stadii ale sale și este esențial să te adaptezi în funcție de transformările pe care le suferă pentru a stabili o relație armonioasă și de lungă durată. Odată cu trecerea peste etapa de îndrăgostire, în care partenerul este idealizat și transformat în bărbatul perfect, multe dintre femei se arată dezamăgite de ceea ce au lângă ele. Îi reproșezi faptul că nu mai este bărbatul de care te-ai îndrăgostit și te deranjează tot mai mult ceea ce face. Ai fi surprinsă să afli că problema nu este la el, ci la tine!

Soluția: Maturizează-te! După ce ai trecut de etapa de îndrăgostire, partenerul tău este același! Nu el s-a schimbat, ci modul în care îl vezi tu. Faptul că timp îndelungat ai ignorat acele semnale care îți dădeau de înțeles că are și defecte nu înseamnă că ele au dispărut. Multe dintre relații ajung la o adevărată criză în acele momente, însă poți trece cu succes peste dacă ești suficient de matură și încerci să treci peste micile defecte.

Draga mea, sper că înșiruirea acestor greșeli pe care le facem frecvent îți va da de gândit și te va ajuta în viitoarele tale relații. Ești suficient de inteligentă încât să admiți că și tu le-ai comis în trecut și suficient de puternică să le eviți în viitor! 

Adaugă un comentariu

comentarii