Despartirile pot fi marcante si pot lasa sechele serioase daca nu le gestionam cum trebuie.

Tot mai multe femei imi scriu disperate ca vor solutii pentru a-si recuceri fostul iubit, sot, partener de viata. Primesc emailuri kilometrice in care imi povestesc cu lux de amanunte evolutia relatiei si multe dintre ele isi dau seama facand aceasta retrospectiva de greselile facute.

Eu vreau sa impartasesc cu tine o parte din cele mai intalnite greseli pentru a sti dinainte pericolele de care te poti lovi.

Nu există despărțire care să survină din senin, fără niciun fel de semnale. Cu toate acestea, ține de fiecare să interpreteze acele semnale și să prevină efectele devastatoare pe care le-ar putea avea. Din păcate, însă, de cele mai multe ori noi suntem vinovate pentru crearea tensiunilor intraconjugale și este important să știm cum iau naștere acestea și ce putem face pentru a le preveni. Vă propun, așadar, 13 dintre cele mai întâlnite probleme pe care le întâmpinăm în relația de cuplu:

 

1. Te obișnuiești să fii abuzată fizic sau emoțional, considerând că poate el are dreptate, poate tu nu ești suficient de bună și meriți să fii pedepsită, poate nimic din ce faci nu este bine. Unde ajungi cu asta? Nu, draga mea, nu-ți imagina că astfel îl vei păstra lângă tine și vei asigura bunul mers al relației! Rezultatul e cu totul altul: te vei transforma într-o femeie fără stimă de sine, plină de frustrări și anxietăți, controlată mereu și vulnerabilă.

 În acest mod nu vei putea fi niciodată femeia frumoasă, liberă și plină de viață care zace înăuntrul tău!

Soluția: Ripostează la orice formă de abuz! Cere ajutorul, îndepărtează-te de agresorul de lângă tine și învață să te respecți, să găsești oameni binevoitori și care să te respecte și să te încurajeze. Relația de cuplu trebuie să se bazeze pe respect, încurajare reciprocă, susținere, afecțiune și multă, multă dragoste! În acest mod veți reuși amândoi să vă dezvoltați unul lângă celălalt!

2. Ești prea exigentă cu el! O femeie care își critică mereu partenerul, îl cicălește constant și vede numai părțile sale rele nu face decât să scadă stima de sine a bărbatului de lângă ea, care cel mai sigur va căuta să și-o recapete din altă parte. Vei avea lângă tine un bărbat care va crede că nimic din ce face nu te mulțumește și care va căuta o femeie mulțumită de eforturile sale. Ține minte faptul că creierul bărbaților este programat pentru a gândi soluții la problemele care apar, iar atunci când toate soluțiile sale sunt incompatibile cu cerințele tale el va crede că nu este un bărbat adevărat, că nu este bun de nimic! Si va fugi la prima care il va face sa se simta barbat.

Soluția: Învață să accepți micile greșeli și fii conștientă de faptul că și tu le faci. O relație puternică se bazează pe înțelegere și susținere. Atunci când nu îi iese ceva, încearcă să-l ajuți, nu să-l descurajezi. Arată-i că este un bărbat adevărat, care are lângă el o femeie adevărată, care îl va susține indiferent de circumstanțe!

3. Îl șantajezi atunci când lucrurile nu stau cum vrei tu. Fiecare are nemulțumiri în cuplu, însă soluția nu este în șantaj! Multe femei recurg la amenințări cu privare de sex, privarea de micile plăceri ale lui, încearcare de a-i controla spațiul personal și alte metode ce nu dau randament, ci se transformă în noi tensiuni în cuplu. Privarea de sex este cea mai întâlnită metodă de șantaj, care cu siguranță nu va avea rezultatul dorit de tine. Nu faci sex cu el pentru că nu a făcut ce ai fi vrut tu?  Nicio problemă, va găsi el pe cineva care va dori să o facă! Și cum rămâne cu momentele în care vei avea tu chef și te refuză el? :)

Soluția: Când vrei să-l determini să facă ceva ce îți dorești, arată-i cât este de important pentru tine acel lucru și care sunt beneficiile. Explică-i cât de fericită ai fi dacă s-ar întâmpla și cu siguranță el te va înțelege și va face ceea ce îți dorești, dacă îi stă în putință.

4. Nu comunici suficient cu partenerul. Comunicarea este cheia unei relații puternice și de lungă durată. Atunci când ea lipsește, deveniți doi colegi de casa care abia dacă se cunosc unul pe celălalt, nu cunosc aspirațiile celuilalt, nu cunosc nevoile și problemele sale. Iar atunci când nu cunoști aceste lucruri, este imposibil să-l ajuți, să-l susții și să construiești împreună cu el. Fără interacțiune, afecțiunea dispare, lăsând loc nemulțumirilor și problemelor care devin din ce în ce mai mari.

Soluția: Vorbește cu el ori de câte ori ai ocazia atât despre lucruri importante, cât și despre fleacuri. Întreabă-l zilnic cum se simte, dacă are nevoie de ceva, dacă îl apasă ceva și, cel mai important, ascultă-l! Cel mai bun mod de a ne elibera de probleme este să le discutăm cu cineva și cine e mai aproape decât partenerul de viață? Mai mult, dacă tu vei arăta că ești dispusă să-l asculți, îl vei încuraja să facă la fel!

5. Nu vă acordați suficient spațiul personal. E în regulă să petreceți mult timp împreună, însă este esențial ca fiecare dintre voi să aibă și alte activități. Așa cum tot ce este în exces strică, stând tot timpul împreună nu lăsați spațiu experiențelor diverse. Cum să-l întrebi cum i-a fost ziua dacă ai fost întruna lângă el? Cum să te bucuri de o revedere când nu ai avut timp să ți se facă dor de el? Trebuie să munciți și separat pentru o dezvoltare armonioasă și să nu vă izolați de restul lumii.

Soluția: Găsește-ți un hobby! Începe să citești cărți despre lucrurile de care ești pasionată, iesi cu prietenele, mergi la cursuri, apucă-te de făcut sport, uită-te la seriale, încearcă rețete noi și lasă-l pe el să meargă la bere cu băieții, să se joace pe calculator sau să se uite la meciuri! În plus, ca femeie, trebuie să fii tot timpul aranjată. Fă vizite regulate la salon sau trimite-l de acasă cât îți pui în practică ritualurile de înfrumusețare și surprinde-l când se întoarce. Trebuie să faci lucruri și doar pentru tine, nu numai pentru ”voi”!

6. La polul opus, însă, sunt cuplurile care petrec prea puțin timp împreună. Dacă nu interacționezi suficient cu partenerul de cuplu, lucrurile se îndreaptă de cele mai multe ori într-o direcție greșită. Deși mai pragmatici de la natură, bărbații au nevoie constant de afecțiune și de cineva care să îi ajute. Atunci când tu nu petreci suficient timp alături de el, se va simți neglijat și poate chiar respins, iar acest lucru îi va crea nesiguranță. Relația se răcește și începe să se clatine, având în vedere faptul că, încet-încet, realizezi că nu vă cunoașteți suficient de bine. Dacă nu te implici în lucrurile care sunt importante pentru el, riști să creadă că nu îți pasă de el.

Soluția: Arată-te interesată de ceea ce face și participă alături de el la acele activități! Implică-l în activitățile tale! Cunoaște-i prietenii și invită-l să-i cunoască pe ai tăi! Caută lucruri noi pe care le puteți încerca împreună și nu numai că vă veți atașa și mai mult unul de altul, dar veți începe să vă cunoașteți și sigur vă veți distra pe cinste!

In urmatorul articol voi posta continuarea cu alti 6 pasi care duc la o despartire sigura si dureroasa.

Tu ai facut vreo astfel de greseala?  In caz ca ai trecut printr-o despartire mi-ar placea sa impartasesti cu noi, intr-un comentariu, ce anume crezi ca a dus la despartirea ta..

 

 

Adaugă un comentariu

comentarii