De la inceputul anului am fost mult mai contemplativa decat de obicei  iar acest articol este rezultatul.

Simt nevoia sa reamintesc ca acest blog a fost creat scopul de a fi o platforma prin care sa imi exprim ideile si convingerile in legatura cu diverse aspecte ale vietii mele. As putea spune ca acest site este o incercarea indrazneata de a schimba mentalitati, de a determina oamenii sa gandeasca si sa traiasca pentru ei si mai ales pentru a motiva cat mai multe femei sa evolueze si sa nu se complaca intr-o viata ce nu le implineste.

Unul din scopurile mele idealiste e sa aduc cat mai multa valoare in lume iar momentan una din modalitatile la indemana este raspandirea unor idei si informatii care sa atinga cat mai multi oameni intr-un sens pozitiv.

Te provoc sa raspunzi la intrebarea “Ce valoare aduci in lume?” si sa raspunzi cat mai  sincer, fara scuze, fara justificari. Nu vreau scuze, nu vreau justificari, vreau sa te opresti putin si sa te uiti in oglinda si sa iti repeti intrebarea: “Ce valoare aduc eu in lume?”

Uita-te in jur. Exista o nevoie? Exista o problema pe care tu poti sa o rezolvi sau sa aduci o contributie in acest sens? Fii lider si aduna pe altii in jurul tau, sau urmeaza pe altii dinaintea ta. Fiecare dintre noi are potential imens si poate sa isi puna amprenta daca isi da silinta. Evident, ideile nesustinute de actiuni concrete nu inseamna nimic

Un alt subiect de care vreau sa amintesc este CONSUMISMUL.

Acea nevoie umana de a acumula cat mai multe lucruri de-a lungul vietii. Este vorba de acea slabiciune de a fi convins de diverse companii ca ai nevoi de care nici nu stiai cu o secunda inainte.

Chiar este nevoie sa devii de buna voie sclavul unor credite pentru a-ti satisface o nevoie trecatoare ca apoi sa muncesti pe branci toata viata?

Chiar este nevoie sa iti vinzi viitorul pentru niste clipe efemere in prezent.

Nu mai spun ca odata cu asta se ajunge la distrugerea planetei, a biodiversitatii pentru satisfacerea unor mofturi infantile.

Care este solutia? Minimalismul, un subiect pe care o sa il dezvolt si eu in niste articole viioare.

Avantajele de a fi minimalist

  • Mai mult timp liber
  • Mai mulţi bani pentru că sunt cheltuiţi mai puţini
  • Mai multă libertate
  • Mai puţin stres
  • Identificarea valorilor importante

Nu vezi legatura dintre Minimalism, lipsa de timp şi bunurile acumulate.  Cu cât deţii mai multe lucruri, cu atât  ele îţi deţin timpul.Nici nu ai habar cat de mult timp il irosesti pe lucruri: muncesti să castigi bani, cauti anumite bunuri pe care să le cumperi, faci cumparaturi, apoi intretii obiectele pe care le-ai cumparat, le repari, le depozitezi, le folosesti etc. Astfel pasesti într-un cerc vicios al consumului.

Alege ca tu să dispui de timp, nu timpul de tine.  Nu-l pierde prin acumularea de mai multe bunuri, ci foloseste-l într-un mod util pentru tine. Închide televizorul, calculatorul, telefonul mobil si iesi la o plimbare cu persoana iubită. Vei înţelege la ce mă refer.

Incerc usor usor sa renunt la lucrurile de care nu am nevoie daruindu-le celor care au mai multa nevoie sau chiar aruncandu-le la gunoi pe cele de care cred ca nu s-ar folosi nimeni.  Visez la o casa cat mai aerisita, cu cat mai putina mobila si lucuri inutile in ea.  “Less is more”.

O zi minunata iti doresc,

Theona

PS: Tu ce schimbari ti-ai propus sa faci in noul an?