Paradisul relatiei

La inceputul fiecarei relatii totul este magie, poezie. Explozie de sentimente, totul este intens, ai senzatia ca esti mai viu ca niciodata si toate iti merg bine. Viata este frumoasa, vesela, armonioasa, CERUL te-a binecuvantat.

Starea de indragostire inalta fiinta la un nivel superior si este o imbogatire imbogatire a personalitatii. Devii mai receptiv, mai deschis, mai intelegator cu cei din jur.

Avand in vedere ca partenerul ti-a adus aceasta stare euforica, il accepti pe de-a-ntregul, neconditionat.

Sunteti nedespartiti, faceti totul impreuna, impartasiti totul. Fiecare din parteneri este atent cu celalalt si se muleaza dupa nevoile celuilalt. In pat totul este minunat si intens. Starea de indragostire actioneaza ca un miracol pentru ca, in sfarsit nu te mai simti gol, incomplet.

Aceasta perioada de luna de miere dureaza de la 6 luni pana la 2 ani.

Cele 3 Greseli fatale

In aceasta perioada se fac multe greseli daca partenerii nu sunt suficient de maturi si daca nu se educa in acest sens.

          1. Depersonalizarea 

Majoritatea femeilor  îndrăgostite vor sa faca totul împreună. Femeia se adaptează dupa nevoile partenerului uitand de nevoile ei.

Pentru ca EL pare IDEALUL, femeia se gandeste sa isi modifice personalitatea pentru a plăcea partenerului pentru a se conforma dorinţelor şi nevoilor  lui, diminuând trăsăturile care pot crea neplăcere şi accentuându-le pe cele care par să placă.

Exista riscul de a cadea in cea mai mare CAPCANA:

  • depersonalizarea noastra ca femei
  • renuntarea la prioritatile si pasiunile noastre
  • uitarea tuturor planurilor de viitor pe care ni le facusem inainte si in acest punct
  • ratearea misiunii vietii tale

2. Dependenta

Este acea nevoie acerba de a fi iubita fara nici un moment de slabiciune sau de absenta, iubire fara de care te imbolnavesti, simti ca nu mai traiesti, nu mai existi, Dependentul are nevoie de a fi iubit mai mult decat a oferi iubire si este ca un sac fara fund care cere fara incetare sa fie umplut. Toate aceste se petrec pentru ca femeia nu se iubeste pe sine si cere celuilalt sa o iubeasca in locul ei. Acest lucru il va epuiza pe partener si va fugi in scurt timp.

3. Posesivitatea

Il iubesti, ai grija de el si ii oferi tot ce el are nevoie (sau cel putin asa crezi tu), iar el trebuie sa iti apartina tie si doar tie. Chiar daca tu nu o spui cu voce tare, il consideri proprietatea ta si vrei sa fie mereu la dispozitia ta. Orice activitate separata de tine, te enerveaza, orice persoana de sex opus este o amentinare. Apar certurile din gelozie si partenerul devine din ce in ce mai frustrat din cauza ca si-a pierdut libertatea.Iata doar cateva din bolile grave care se intervin intr-o relatie. Iata ca fuziunea absoluta pe care am fi considerat-o chintesenta intimitatii este mormantul acesteia. Pentru ca iubirea sa traiasca pe termen lung este nevoie de doua personalitati distincte, puternice, independente intre care sa curga dorinta, pasiunea si viata.

 

Criza

Timpul trece si sentimentele se uzeaza ca niste ciorapi pe care ii porti zi de zi. Euforia se imprastie prin gaurile ce sapa din relatie. Criza nu apare dintr-o data…incepe cu incidente minore: ea nu are chef sa faca dragoste intr-o seara, ea vrea la film, el vrea la meci.  Ea vrea sa varuiasca casa in culori pastel, el vrea peretii albi. Astfel, usor, usor fiecare este obligat sa redevina el insusi….dupa o perioada destul de lunga de depersonalizare si de identificare cu partenerul. Fiecare tinde sa isi reafirme adevarata personalitate si adevaratele dorinte, aspiratii, gusturi, visuri ii bantuie. 

Atunci te trezesti din vis si iti dai seama ca imaginea pe care o aveai despre partener nu era cea reala. Perspectivele sunt mai putin roz, aparentele se dizvolva, mastile se sparg. Fiecare crede despre celalalt ca s-a schimba – dar in realitate – redevine el insusi.

Gesturile de tandrete si de mangaiere devin din ce in ce mai putin pasionale.

Trezirea 

Draga mea, daca ai ajuns aici, nu te da de ceasul mortii!! In locul plansetelor si dezamagirilor de la sfarsitl acestui “bal mascat”, acestui joc de artificii ar trebui sa te bucuri de luciditatea care ti-a fost data si care este absolut necesara pentru ca relatia sa functioneze sanatos.  A face din iubire n joc al mastilor este ca si cum ai meni-o din start esecului.

Majoritatea cuplurilor cad in aceaste capcane pentru ca nu s-au informat, nu s-au educat si nu s-au preocupat sa investeasca in telatia lor. De asta si atatea divorturi, despartiri, drame. Majoritatea oamenilor se duc la doctor cand ii doare, dupa ce au ignorant toate regulile unei vieti sanatoase, se duc plangand si de multe ori este prea tarziu.

Oamenii inteligenti care s-au informat, s-au documentat si care au inteles ca secretul este sa previi nu sa vindeci respecta niste reguli de baza ale unei vieti sanatoase.

La fel trebuie sa facem si noi. Sa gasim obiceiurile santatoase care ne duc spre o viata implinita si sa le facem sa devina a doua noastra natura.

Si la asta te voi ajuta eu daca vei avea urechi sa auzi si vointa sa implementezi noi strategii.

Cam atat pentru astazi.

Care este tema ta?

Vreau sa imi spui intr-un comentariu daca ai facut in trecut sau poate in relatia actuala una din greselile de mai sus. 

Am nevoie de tine sa stiu in ce directie continui, sa stiu daca fac bine ceea ce fac si da, sunt si eu om si am nevoie de feedbackul tau. Vreau sa vad ca de partea cealalta exista femei interesate de ceea ce scriu, femei preocupate de evolutie, ca doar suntem comunitatea femeilor de succes.

Te imbratisez cu drag pana data viitoare,

Theona

PS: in urmatorul articol voi scrie cum sa faci fata incercarilor dintr-un cuplu, cum sa reactionezi adecvat la provocarile pe care viata ti le aduce in relatia ta.

comanda cartea