Priveste viata ca pe un joc la care trebuie neaparat sa participi. Chiar si atunci cand refuzi sa te joci si stai si admiri de pe margine, nu vei fi iertat. Vei fi depunctat si vei suporta consecintele.

Care este scopul jocului? Fericirea si implinirea sufleteasca!

Nu lasa niciodata pe nimeni sa te convinga de faptul ca “nu ai de ales”.

Daca nu iti este pe plac partenerul ori te obisnuiesti cu el, ori ne putem desparti. La fel si in ceea ce priveste serviciul..daca nu ne convine il schimbam. Daca nu gasim altul in loc fie stam acasa, fie invatam sa iubim actualul job. A refuza sa alegi, este iar alegerea ta si este considerata tot o alegere.

Deci, mereu ai de ales, orice ai face esti responsabila de viata ta…fie chiar si prin lipsa de implicare sau prin refuzul de a-ti asuma responsabilitatile vietii tale.

Acum ai putea sa imi spui ca atunci cand incepi un joc toata lumea porneste de pe pozitii egale si ca in viata nu e la fel.

Si daca ti-as zice ca pana si aici este exact la fel?

Bogatia, frumusetea sau inteligenta nu au fost niciodata garantii ale fericirii. Am intalnit multi oameni cu bani, cariera si cu un corp de invidiat care sufereau de depresie.

La prima vedere esti tentat sa crezi ca daca te nasti un Rockefeller ai mai multe sanse sa fii fericit decat daca te nasti intr-o familie dezbinata, sau poate pe strada.

In ambele cazuri urmeaza un drum initiatic de parcurs:

Cel bogat va beneficia de toate facilitatile, dar exista marele risc sa cada in lenevie, superficialitate, orgoliu, alcool, bautura etc. si asta sa ii umbreasca drumul spre fericire.

- Iar cel sarac poate sa fie atat de motivat sa isi depaseasca conditia incat sa scoata tot ce e mai bun din el si sa isi gaseasca vocatia, iar asta sa ii aduca si implinire sufleteasca si bani si fericire.

Iata deci ca nu exista nici o predestinare a fericirii ci numai ajutoare si obstacole diferite.Pe fiecare nivel exista niste curse in care este foarte usor sa cazi.  Altfel am fi cu totii deja in paradis, totul ar decurge minunat , iar viata nu ar mai prezenta vreun interes.

Chiar si in Paradis poti fi nefericit!

Greu de crezut ca atunci cand traiesti in paradis sa te plictisesti?

Crede-ma ca am trait-o pe propria piele…

Dupa o viata in care m-am chinuit, dupa ani de zile de probleme si de palme primite de la viata, apele s-au linistit si am avut norocul sa intalnesc un barbat minunat care din dragoste ma trateaza ca pe o printesa.  Nu imi lipseste nimic, dar dupa un timp nu am mai fost fericita.

Lucrurile nu au aceeasi valoare daca nu muncesti pentru ele, ziua nu e la fel de frumoasa, daca nu intalnesti si provocari pe care sa le rezolvi, viata nu e la fel de interesanta daca fiecare zi e la fel..chiar si cand ai tot ce iti doresti.

Nu mai vorbim ca in astfel de conditii lenea apare mult mai usor, motivatia de a face bani si a persevera in lucrul de zi cu zi pentru a crea ceva valoros pentru lume nu mai este la fel de mare, tentatiile care iti mananca timpul si cheful de munca sunt foarte multe. Si uite asa trece timpul si iti dai seama ca tu nu faci umbra pamantului degeaba. Si e foarte usor sa cazi intr-o depresie de toata frumusetea…depresie de prea mult bine! Ironic, nu?

Cu fiecare obstacol depasi devii mai evoluat si mai aproape de tine si de fericire…

Pentru fiecare alegere a noastra, oricare ar fi aia, exista un pret de platit. Daca vrei sa fii un jucator bun de poker trebuie sa te antrenezi mii de ore, sa investesti o mica avere pana sa incepi sa castigi si sa te bucuri de castiguri considerabile.  Daca vrei sa fii medic trebuie sa studiezi si sa practici medicina. Toate acestea presupun concentrare, antrenament, perseverenta, anii de sacrificiu. Daca ai urmat acest drum cu siguranta satisfactiile si castigurile vor fi pe masura.

Altii nu au chef sa plateasca acest pret si ajung sa vanda pepeni in piata. Daca nu depundem eforturile necesare este normal sa ajungem sa primim pe masura.

Fiecare are fericirea pe care o merita!! 

Orice viata are constrangerile si recompensele ei…

Femeia singura si libera care invidiaza uneori viata prietenelor ei casatorite uita satisfactia ce i-o ofera independenta si omite faptul ca si ele la randul lor o invidiaza pe ea pentru lipsa grijilor si pentru libertatea sa.

Dar fiecare are realitatea pe care si-a dorit-o ..mai mult sau mai putin constient. La modul pozitiv sau negativ.

Pentru stilul nostru de viata exista un semnal de alarma si acela este – NEFERICIREA. 
Cand o luam pe un drum gresit suportam consecintele. 
Problema noastra este ca ignoram aceasta alarma, refuzam sa fim sinceri cu noi insine si de multe ori continuam pe acel drum desi suntem nefericiti si neimpliniti.

  • Tu cat de multumita esti de viata ta?
  • Crezi ca esti pe drumul cel bun sau trebuie sa faci anumite schimbari?
  • Care este pretul pe care esti dispusa sa il platesti pentru viata pe care o visezi, pentru fericirea pe care ti-o doresti?

Te imbratisez cu drag,

Theona

PS: Sunt curioasa daca acest articol te-a facut sa vezi diferit viata, daca ti-a dat un impuls  sa lupti pentru ceea ce iti doresti si daca te bucuri sau nu ca toti suntem egali si nimeni nu este avantajat in aceasta cursa catre fericire?

 

 

Adaugă un comentariu

comentarii