Categorii
Uncategorized

Imunitatea spirituală sau cum să vă creaţi baza voastră de putere

Imunitatea spirituală sau cum să vă creaţi baza voastră de putere

Concentrarea numai asupra corpului, cu excluderea minții, este ca şi cum am aștepta ca o pasăre să zboare folosindu-se de o singură aripă.

Trăim într-o lume pe… „repede înainte” şi, de cele mai multe ori, nu mai avem timp să ne conectăm cu sinele nostru interior. Cu cât petrecem mai mult timp în lumea exterioară, a muncii și a diferitelor activități, cu atât devenim mai deconectați. Această deconectare ne face să fim obosiți, epuizați și susceptibili la atragerea a tot felul de experiențe negative deoarece, a ne conecta cu sinele nostru spiritual, este ca și cum ne-am conecta la sursa noastră de putere. Cu cât ne conectăm mai puțin, cu atât devenim mai slabi și mai expuşi la provocările şi experienţele de toate felurile.

Pe de altă parte, atunci când construim o legătură solidă cu sinele nostru spiritual, construim în jurul nostru o armură spirituală puternică, ce ne conferă protecţie şi imunitate în fața dezechilibrelor vieţii. 

În continuare va voi prezenta 7 metode/tehnici magice prin care vă puteţi crea/consolida baza voastră de putere. Practicând, chiar şi numai 15 minute zilnic, una sau mai multe dintre aceste tehnici, veţi simţi o legătură mai strânsă, atât cu Divinitatea, cât şi cu sinele vostru interior. De asemenea, vă veţi simţi puternici, iubiţi şi protejaţi, ceea ce vă va da o mai mare încredere în sine şi mai mult curaj de a acţiona.

  1. Conectaţi-vă cu Divinitatea/Dumnezeu. Pentru ca spiritul să rămână sănătos şi liber, predaţi dimineaţa și seara fricile, problemele şi grijile voastre, Divinităţii. Scăpând de griji şi probleme, vă rămâne timp pentru lucrurile cu adevărat importante. Este foarte benefic şi sănătos să vă faceţi timp dimineața pentru a comunica cu Divinitatea/ Dumnezeu. Fiţi recunoscători Divinităţii şi cereţi îndrumare pentru provocările de peste zi.
  2. Rugăciunea. Şi rugăciunea de dimineaţă sau chiar de seară poate fi practicată în acele 15 minute magice şi vă dă, atât o stare de linişte şi pace sufletească, cât şi sentimentul că sunteţi iubiţi, protejaţi şi susţinuţi. Amintiţi-vă că, atunci când nu ştiţi ce să îi spuneţi lui Dumnezeu, un simplu „Mulţumesc!” este de ajuns. Atât de simplu!
  3. Recunoştinţa. Recunoștința vă poate transforma viața. Fiţi recunoscători pentru ceea ce aveţi acum şi nu aşteptaţi să vi se întâmple minuni pentru a vă exprima recunoştinţa. De asemenea, spuneţi-le celor din jurul vostru cât de mult îi apreciaţi. În acest fel, recunoştinţa vă ajută să experimentaţi viața la un alt nivel, complet diferit.

Când va îndreptăţi atenția spre a fi recunoscător, viața voastră devine mai bogată, perspectiva vi se schimbă și relațiile se îmbunătățesc.

  • 4. Iubirea. În zilele noastre, doua cuvinte sunt rostite din ce în ce mai des: ”iubire” și „lumină”. Au devenit foarte obișnuite aceste cuvinte azi, deoarece lumea se schimbă și tot mai mulți oameni devin conștienți de puterea transformatoare a iubirii. A trăi în iubire şi armonie este tot ceea ce ne dorim cu toţii.

Realitatea funcționează în așa fel încât ceea ce transmiteți în lume, va fi întors înapoi în viața voastră. Conform legeii universale a reciprocității, putem să trimitem iubire la lumea din jurul nostru şi ea se va întoarce la noi cu puteri sporite. În acest fel, construim un nou strat de imunitate spirituală, adăugat la cele deja existente.

Amintiţi-vă mereu ca iubirea este cheia la tot ce este bun şi frumos pe pământ.

  • 5. Meditaţia. Meditația și respirația sunt mijloace de relaxare prin care spiritul și mintea conștientizează nevoile organismului și intră în armonie cu acesta, eliminând supraaglomerarea gândurilor și grijilor de peste zi.
  • 6. Iertarea. Iertarea este un subiect complicat, prea mare pentru a fi abordat aici. Totuși, ceea ce este important să reţinem este că, până când nu ne iertăm pentru greșelile noastre, mintea noastră ne poate crea neplăceri atunci când ne este lumea mai dragă.

Iertarea de sine nu înseamnă să nu vă recunoaşteţi greşelile și nici nu oferă justificare pentru greșeala altcuiva. Ea este conștientizarea faptului că nu putem deveni o versiune mai bună a noastră în timp ce suntem legaţi de greșelile din trecut. Iertarea este ca un detergent: curăță mintea și ajută la vindecarea corpului.

Odată ce ne-am iertat pe noi înșine, avem o capacitate mai mare de a ierta pe alții, ceea ce pentru mulți dintre noi, în mod obişnuit, nu este un lucru ușor de făcut. A ierta pe altcineva vă eliberează propriul spirit, deoarece lipsa iertării blochează mintea și inima cu resentimente, mânie și chiar ură.

Un exerciţiu minunat de iertare și reconciliere este tehnica Ho’oponopono.

Repetaţi mantra Ho’oponopono cât de des puteţi şi veţi rămâne surprinşi de rezultat:

Îmi pare rău, Te rog iartă-mă, Mulţumesc, Te iubesc.

Orice veţi alege să faceţi, va fi mult, mult mai bine decât nimic, deoarece lipsa de iertare vă slăbește imunitatea și va împiedica vindecarea și creșterea.

  • 7.Generozitatea. Toată lumea câștigă într-o lume generoasă. Este deja știut faptul că ne este mai bine atunci când dăruim, decât atunci când primim. „Dăruind, vei dobândi!” spune Nicolae Steinhardt. Cel care dăruieşte, cel care primeşte și chiar observatorul unui act de generozitate, beneficiază de energia luminoasă a acelui act, pentru că actele de caritate şi de bunătate sunt pline de lumină şi ne scot din orice stare de dispoziție negativă în care ne-am afla.

Cu cât mai multîmpărtăşiţi şi dăruiţi, cu atât ajungeţi să primiţi mai mult. Dăruiţi mai mult și veţi atrage şi mai mult spre voi. Fără niciun motiv, efectuați cel puțin un act de bunătate în fiecare zi și vă veți imuniza împotriva vibrațiilor scăzute.

Rețineți: Imunitatea spirituală nu se referă la o viață lipsită de probleme, ci la conştientizarea şi găsirea soluțiilor la acele probleme.

Acum, aveți aceste instrumente la îndemână pentru a vă crea baza voastră de putere pentru o minte, un spirit şi un corp sănătoase, încât este imposibil să dați greș.

Fiţi bine, fiţi în siguranță, fiţi puternici.

*****

Toate aceste tehnici și informații și multe altele – la fel de valoroase, le găsiți detaliate în noua carte scrisă de Anka Mordehai, „Principiile Bunăstării”.

De ce „Principiile Bunăstării”? Deoarece bunăstarea, cu toate „subdomeniile” ei, este dorită, râvnită și iubită de toată lumea și, dacă îi respectăm principiile și regulile, ne aduce fericirea și împlinirea.

Nu este nevoie să fiți evoluați spiritual ca să vă ascultați vocea inimii. Nu este necesar să practicați cine știe ce meditații sofisticate și nici să urmați cursuri cu care nu rezonați, doar pentru că acestea sunt acum în trend. Faceți doar acele lucruri care vă aduc bucurie, împlinire și pace. A fi împlinit înseamnă a trăi într-un paradis al bunăstării. Al bunăstării fizice, psihice, spirituale, materiale.

Mulți oameni cred că bunăstarea se referă doar la partea materială a vieții, fără a realiza că, de fapt, bunăstarea atinge toate domeniile vieții.

Mai multe detalii despre carte găsiți aici: https://lp.femeiadesucces.ro/principiile-bunastarii/

După cum am scris mai sus, vă las un set de afirmații care vă pot ajuta să vă creați o stare luminoasă și armonioasă.

Spuneți afirmațiile încet, oprindu-vă suficient pentru a putea reflecta la semnificația fiecăreia, înainte de a trece la următoarea.

💫Mintea mea este un sanctuar frumos … sigur, liniștit și calm .

💫Există un rezervor profund de pace în mine și mă cufund în el în fiecare zi .

💫Sunt plin de iubire, lumină și energie vindecătoare, care rezonează prin ființa mea

💫Sunt un far de dragoste și speranță, strălucind puternic în lume .

💫Sunt plin de gânduri frumoase, generoase, pe care le împărtășesc lumii în fiecare zi .

💫Compasiunea este numele meu, compasiunea este natura mea … și compasiunea îmi calmează mintea, trupul și sufletul .

💫Sunt în siguranță aici … și mă întăresc în fiecare zi în palatul meu de pace .

💫Mă iert pentru greșelile mele și le doresc sincer celorlalți bine .

💫Îmi fac regulat timp să-mi număr binecuvântările, mari și mici … și mă scald în bucuria acestei distracții minunate .

💫Mintea mea este un sanctuar frumos … sigur, liniștit și calm .

Să vă fie cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *